U Sarajevu održan prijam kojim je obilježen Dan državnosti Hrvatske

 

Prijam je organiziralo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH, a veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan del Vechio podsjetio je da je u 25 godina oslobođena država, uspostavljena parlamentarna demokracija, a Hrvatska je postala članica NATO-a i Europske unije.

Istaknuo je da je Hrvatska danas demokratska zemlja u kojoj su garantirana prava građana, sloboda medija i govora, poštuju se prava manjina, a uspostavljeno je razvijeno društvo i ekonomsko tržište.

Dan neovisnosti Sa 23 6Okupljenima se obratio i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović ocijenivši da se Dan državnosti Hrvatske obilježava u danima kada BiH prolazi ključne trenutke orijentiranja k svom opredjeljenju za kojeg se često kaže da nema povratka, a to je euroatlantski put i unutarnje uređenje, ekonomska i socijalna sigurnost.

– Idućih nekoliko tjedana trajno će opredijeliti vrlo jasno put BiH na putu euroatlantskih integracija, ali i sveopće stabilnosti – istaknuo je dr. Čović te je zahvalio svima koji daju ohrabrenje na tom putu punom iskušenja od Daytona do danas.

Dan neovisnosti Sa 23 6 1

Mišljenja je da će BiH naći pravi način kako sustići Hrvatsku, kao primjer i prvog susjeda, na euroatlantskom putu te je poslao nedvojbenu poruku da BiH na ovom putu nitko ne može zaustaviti.

Dan neovisnosti Sa 23 6 2

Događaju u Zemaljskom muzeju prisustvovali su predstavnici izvršene i zakonodavne vlasti u BiH, predvođeni zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanom Krišto i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom, predstavnici diplomatskog i vojnog kora u zemlji, vjerski dužnosnici i drugi brojni gosti.