U Mostaru održan završni sastanak Odjela izbornog stožera HDZ BiH i HNS BiH za dijasporu

Danas je održan sastanak  Odjela izbornog stožera HDZ BiH i HNS-a BIH za međunarodne odnose i iseljeništvo. Razgovaralo se o provedenim predizbornim aktivnostima. Sastanku su nazočili Međunarodna tajnica HDZ BiH i voditeljica Odjela za međunarodne odnose Izbornog stožera HDZ BiH Željana Zovko, Niko Marušić, voditelj Odjela za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH i  Mario Mikulić, regionalni asistent  hrvatskih zastupnika u Europskom Parlamentu.

Zovko  je izrazila zadovoljstvo angažmanom odjela i postignutom potporom za HNS i HDZ BIH od strane Europske pučke stranke u kojoj se HDZ BIH kao dio obitelji nalazi već deset godina, iseljeništva, koordinacija HDZ u svijetu preko Sjeverne Amerike do Novog Zelanda, Australije i Švicarske do Njemačke i bliskih  kontakata s vodećim CDU prijateljima koji su dali punu potporu predsjedničkom kandidatu HDZ BIH i HNS dr. Draganu Čoviću te HDZ BIH i HNS na izborima koji će se održati 12.listopada. Kampanja za EU izbore kojom je HDZ BIH pomogao Europskoj pučkoj stranci da nastavi djelovati kao najsnažnija grupacija u Europskom je rezultirala je izborom predsjednika Komisije Jean Claud  Junckera te predsjednika Europskog Vijeća Donalda Tuska i Povjerenika za susjedstvo i proširenje Johanesa Hanna Učvrstila je HDZ BIH kao poveznicu Bosne i Hercegovine i Europske Unije te nezaobilazan čimbenik u vraćanju BIH na europsku i svjetsku scenu. Predsjednik EPP-a Joseph Daul je to istakao u svojoj poruci potpore predsjedničkom kandidatu HDZ BIH Čoviću i stranci, kao i u poruci  potredsjednika odbora za Vanjske poslove EU Parlamenta Andreja Plenković i voditeljica delegacije zastupnika HDZ HR u Europskom parlementu   Dubravka  Šuica.

-Izborni Odjel za iseljeništvo učinio je maksimalno što je mogao, ne samo u posljednjih nekoliko mjeseci nego i u posljednje tri godine, iako mora biti puno bolje  jer želimo više. U idućem razdoblju, odmah nakon ovih izbora, usredotočit ćemo se na stvari koje nismo uspijeli realizirati ali i ojačati svaku vrstu suradnje koja je do sada uspostavljena s iseljeništvom, izjavio je nakon sastanka Niko Marušić.

Sudionici sastanka pozvali su sve Hrvate iz  BiH i dijaspore koji imaju pravo glasa da u nedjelju 12. listopada  izađu na birališta i time odrede svoju budućnost u narednim godinama.

a