Sjednica Predsjedništva HNS-a: Pripreme teku prema planu

MOSTAR, 13.02.2015. Predsjedništvo Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) održalo je danas u Mostaru 18. sjednicu na kojoj su razmatrane pripreme za 6. zasjedanje Hrvatskoga narodnoga sabora.
Predsjedništvo je ranije odlučilo da zasjedanje HNS-a organizira 28. veljače 2015. godine u Mostaru.
Na sjednici Predsjedništva analizirani su temeljni dokumenti koji će biti usvojeni na ovom 6. zasjedanju HNS-a.
Usvojeni su prijedlozi za Dnevni red, Statut, Poslovnik i Deklaraciju, uz ostavljanu mogućnost promjene ili dopune detalja u svakom od ovih dokumenta.
Naredna sjednica Predsjedništva HNS-a zakazana je za idući petak kad će se konačno potvrditi svi dokumenti koji će se naći na Dnevnom redu 6. zasjedanja HNS.
Prema važećem Statutu HNS-a na zajednanje su pozvani svi izabrani, izravno i neizravno, hrvatski zastupnici, te imenovani dužnosnici u institucije vlasti na svim razinama.
Tajništvo HNS-a je dalo informaciju kako je do sada stiglo više od 450 potpisanih izjava zastupnika i dužnosnika sa svih razina koji prihvaćaju dokumente HNS-a sa prethodnih pet zasjedanja, a u narednim danima očekuje se još prijava.
Predsjedništvo je ranije formiralo tri povjerenstva za tehničku organizaciju sabora i pripremu dokumenata, a voditelji povjerenstva su izvjestili Predsjedništvo da pripreme i aktivnostima oko organizacije 6. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora teku prema planu.