Sjednica Predsjedništva HNS-a: Izborna kampanja ide uspješno

Na sjednici je iskazana zahvalnost na potpori koju HNS prima od svih razina vlasti iz Republike Hrvatske

MOSTAR, 04.10.2014. Danas je u Domu HDZ BiH u Mostaru održana 15. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS BiH), pod predsjedanjem dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH.

Sjednici  je prethodila  komemoracija za preminulog člana Predsjedništva HNS-a BiH Antonija Mateškovića, predsjednika Demokratskoga centra.

Predsjedništvo HNS-a BiH  je analiziralo  dosadašnji tijek izborne kampanje: konstatirano je kako kampanja do sada ide pozitivno i da je izazvala veliko zanimnaje hrvatskoga biračkoga tijela.. Ono što Hrvatski narodni sabor BiH predstavlja i radi, uz pridržavanje kodeksa ponašanja, u dosadašnjem dijelu kampanje pozitivno je ocijenjeno.

Na sjednici je iskazana zahvalnost na potpori koju HNS prima od svih razina vlasti iz Republike Hrvatske, projekt HNS-a prepoznat je i podržan od svih bitnih čimbenika.

Predsjedništvo HNS-a BiH, oštro je osudilo uništavanje plakata ove koalicije, te poručilo onima koji na takav način iskazuju svoju političku nemoć, da prestanu s tim postupcima. HNS oštro prosvjeduje protiv grubog uništavanja stranačkih plakata i drugog promidžbenog materijala širom BiH, te poziva političke stranke i kandidate, kao i pojedince da se suzdrže i prekinu s politikom vandalizma i političkom nekulturom tijekom izbora.

Na sjednici se razgovaralo i o aktivnostima u vezi prostora za sjedište Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Predsjedništvo HNS BiH na danas održanoj sjednici je prihvatilo prijedloge akata potrebnih za institucionalizaciju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

 

a