Registrirajte se do 31. kolovoza 2016. !!!

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske bit će održani 10. i 11. rujna, a izborna mjesta u BiH bit će otvorena u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništva Republike Hrvatske u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

izbori_rh_131

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, trebaju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju jednom od diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u BiH.

Podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta.

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji posjeduju ili su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice.

Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača (završetak prethodne/aktivne registracije) jest u srijedu, 31. kolovoza 2016. godine do 16:00 sati.

Zahtjev za registraciju možete preuzeti OVDJE:

Zahtjev.doc                                    Zahtjev.pdf