Predsjednik RH Ivo Josipović: Drago mi je da je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izabran hrvatskim glasovima

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas da izbori u BiH pokazuju da ta zemlja uvažava demokratske standarde i da mu je posebno drago što je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izabran glasovima Hrvata u BiH. “Drago mi je da se …
… nije dogodilo nešto čemu su Hrvati u BiH prigovarali”, rekao je Josipović.

On je istakao da je važno da se iz redova hrvatskog naroda izabere kandidat koji u nacionalnom korpusu uživa povjerenje, prenose hrvatski mediji.

“Ono što mi je posebno drago je to da, prema onome što je nama ovdje dostupno, nije bilo nikakvih ozbiljnijih deficita u izbornom procesu. To pokazuje da BiH može uvažavati visoke demokratske standarde”, rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik čestitao je svim izabranim članovima Predsjedništva BiH i poslanicima, kojima je poželio puno uspjeha.

“Mislim da su političari u BiH svjesni velike odgovornosti koju su dobili ovim izborom …želim im svako dobro, puno uspjeha i da svoju domovinu vode putem EU i NATO saveza”, poručio je Josipović.