Predsjednik HNS-a i član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uputio čestitku za Uskrs

U povodu katoličkog blagdana Uskrsa, predsjednik HNS-a i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović uputio je čestitku nadbiskupu vrbosanskom uzoritom gospodinu Vinku kardinalu Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini.
U čestitki stoji:
“Uzoriti gospodine kardinale,
U ozračju Uskrsa – najvećeg katoličkog blagdana, koji simbolizira svjetlo i vjera u život, Vama osobno, biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim SRETAN, RADOSTAN I BLAGOSLOVLJEN BLAGDAN KRISTOVA USKRSNUĆA.
U vremenu uskrsne priprave preispitivali smo odnos prema Bogu i bližnjemu, obnavljali u svijesti događaj koji jedinstveno i snažno obilježava ljudsku povijest.
Dolazi nam blagdan koji istinski očituje prolaz u život i pobjedu ljudskosti, bliskosti i povjerenja. Uskrsna nas vjera jača u slabostima i teškoćama s kojima se susrećemo, jer tako osnaženi spoznajemo da niti jedna žrtva, a posebno pružena ljubav, nisu uzaludni.
Blagdansko ozračje je i poziv svima nama da imamo vremena jedni za druge – za svoje obitelji, za bolesne, osamljene, za siromašne, one bez posla, da imamo brigu za “maloga“ čovjeka i sve one kojima je pomoć potrebna.
U svjetlu ovih riječi i uz iskrene želje da uskrsna poruka mira, nade i ohrabrenja zaživi u našim srcima, kako bismo osjetili radost koja nam je Kristovim uskrsnućem naviještena, Uzoriti, upućujem Vam srdačne pozdrave i izraze moga osobitog poštovanja”.