Predsjednik Čović na otvorenju Dana hrvatskog filma u Orašju

ORAŠJE, 07.09.2014. Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bih dr. Dragan Čović bio je gost na svečanosti otvorenja kulturne manifestacije „19. Dani hrvatskog filma u Orašju.

Na početku svojeg obraćanja u prepunoj kino dvorani u Orašju, dr. Dragan Čović zahvalio je Ivi Gregureviću, tvorcu festivala

„Koliko je važan ovaj kulturni, filmski i društveni događaj, ne treba posebno naglašavati, a od mene ostaje da duboko vjerujem da će jubilarni 20. Dani hrvatskog filma u Orašju za pokrovitelje imati i predsjednika hrvatskog naroda BiH i predsjednika Republike Hrvatske da uveliko olakšate organiziranje prestižnog filmskog festivala”, rekao je dr. Čović.

Dr. Čović je za vrijeme boravka u Posavini nazočio večeri Hercegovine, posjetio mjesto Ulice u Distriktu Brčko, susreo se s gospodarstvenicima općine Orašje, Udrugu djece i roditelja s posebnim potrebama u Orašju, Franjevački samostan u Tolisi, a u Domaljevcu održao sastanak s članovima OO HDZ BIH općine Domaljevac – Šamac.