Predsjednik Čović na 24. obljetnici HDZ BiH Tuzla

TUZLA, 10.09.2014. Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović, sa izaslanstvom HDZ-a BiH boravio je u Tuzli na obilježavanju 24. obljetnice Hrvatske demokratske zajednice, gdje je održana i Svečana akademija.
Dr. Čović je kazao da od izbora očekuje mnogo više nego što drugi komentiraju da se neće ništa dogoditi, i da sigurno ne bi bio u ovoj poziciji da ne vjeruje da ova stranke ne može promijeniti stvari u BiH.
Prije održavanja Svečane akademije, predsjednik dr. Dragan Čović i Mijo Krešić, predsjednik Županijskog odbora HDZ Soli Tuzla obišli su župu Husino, a zatim i Hrvatski kulturni centar u izgradnji.
„Razlog moga posjeta je vidjeti se s građanima Tuzle, s mojim stranačkim kolegama u Tuzli i sa simpatizerima koji misle da mi u politici nešto dobro radimo, te da obilježimo 24 godine djelovanja HDZ BiH u Tuzli. Mislim da je HDZ i na prostoru Tuzlanske županije i cijele BiH ostavio traga, što želimo na jedan poseban način obilježiti sa svojim prijateljima.

Izbori se održavaju u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, u jednoj atmosferi kada nemate previše razloga ljude motivirati za izlazak. Prema nekim anketama, koje smo radili, izlaznost će biti prema dosadašnjoj, a onda to znači ogromnu odgovornost. Ja sam uvjeren da će naša opcija dobiti na ovim izborima. Međutim, mi se time samo vraćamo gdje smo bili prije četiri ili osam godina, u Predsjedništvo, a onda treba, narodski rečeno, zasukati rukave, i mnogo više raditi nego do sada i zaboraviti neka šuplja obećanja koja su se davala u kampanjama”, rekao je dr. Čović.
Predsjednik Čović je rekao kako je siguran da će BiH dobiti kandidatski status i da možemo stići susjede s istočne strane, jer su zapadni već u Europskoj uniji.
Vjerujem da će se ovime riješiti mnoga pitanja koja se tiču hrvatskog naroda, ravnopravnosti, izbornog zakona, baštine, jezika, kao i televizije na hrvatskom jeziku. Nadam se kako će se stvoriti uvjeti u ove četiri godine da neće više promišljati kad mi kažemo da nam treba nešto što danas ima svaka manjina u svijetu, da diramo i rušimo, nego da upravo gradimo BiH”, zaključio je predsjednik Čović.
Mijo Krešić, predsjednik Županijskog odbora HDZ Soli Tuzla rekao je da se na Svečanoj akademiji želi jasno i glasno reći da je HDZ jedna konstanta na području Tuzlanske županije, koja želi sudjelovati u političkom životu i zajedno sa susjedima graditi bolje ozračje za sve koji žive na ovom prostoru.

„HDZ je kroz 24 godine lider unutar hrvatskog naroda i mi smo ti koji želimo, hoćemo i jesmo, od kako smo se vratili u Skupštinu Tuzlanske županije, predstavljati Hrvate, i ono što je naše ustavno želimo konzumirati”, istakao je Krešić.

aa