Obilježena 25. obljetnica ustanovljenja Hrvatskog vijeća obrane u Posušju, Širokom Brijegu, Grudama, Ljubuškom, Uskoplju, Kaknju, Varešu, Odžaku i Domaljevcu

U Širokom Brijegu je u ponedjeljak, 3. travnja, svečano obilježena 25. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane. Na Trgu širokobrijeških žrtava ispred spomen obilježja položen je vijenac i zapaljene svijeće.

U izaslanstvu su bili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata,  član Predsjedništva HNS-a i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, kao i drugi predstavnici županijske i gradske vlasti, pripadnici Oružanih snaga BiH, odnosno bojna Livno na čelu s pukovnikom Mijom Štekom.

????????????????????????????????????

Široki Brijeg

????????????????????????????????????

Široki Brijeg

Široki Brijeg

Široki Brijeg

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u ponedjeljak je u parku hrvatskih velikana  obilježena  je 25. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane u Grudama

Uz počasni vod hrvatske komponente OS BiH (1. pješačka bojna Livno) vijenac su položili i svijeće zapalili  pripadnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a bili su nazočni i predstavnici HNS-a, županijske i općinske vlasti.

Grude

Grude

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u ponedjeljak je u parku hrvatskih velikana  obilježena  je 25. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane u Grudama.

Uz počasni vod hrvatske komponente OS BiH (1. pješačka bojna Livno) vijenac su položili i svijeće zapalili  pripadnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, član Predsjedništva HNS Mario Karamatić, predstavnici županijske i lokalne vlasti.

Obljetnica_25_HVO_Posušje

Posušje

Obljetnica_25_HVO_Posušje (2)

Posušje

U Varešu je upriličeno polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred središnjeg spomen obilježja u dvorištu crkve sv. Mihovila u Varešu, na kome su uklesana imena 125 vojnih i civilnih žrtava Domovinskog rata.

 

Polaganju vijenaca prisustvovali su predstavnici HNS-a, lokalne vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Zajedničku molitvu za sve poginule pripadnike HVO-a predmolio je župnik fra Mirko Majdandžić,

Vareš

Vareš

Vareš2

Vareš

U ponedjeljak, 3. travnja, održana su obilježavanja i u općinama Ljubuški, Uskoplje, Kakanj, Domaljevac i Odžak.

Naime, sukladno zaključku Hrvatskog narodnog sabora BiH ove će godine obljetnica HVO-a biti obilježena u preko 40 općina i trajat će od 1. do 8. travnja, dok će središnja svečanost biti u Mostaru, 8. travnja.
Odžak

Odžak
Odžak1Odžak

(foto: grude-online.info, radio Ljubuški, radio Bobovac)