Obilježena 25. obljetnica ustanovljena Hrvatskog vijeća obrane u Livnu, Kupresu, Kiseljaku, Fojnici, Busovači, Kreševu i Bugojnu

Danas je u ukupno 7 općina obilježena 25. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Sukladno zaključku Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine ove će godine obljetnica HVO-a biti obilježena u 42  grada i općine u narednih sedam dana, dok će središnja svečanost biti u Mostaru, 8.travnja.
Uspomeni na poginule hrvatske branitelje Kiseljaka i Kreševa, ali i cijele središnje Bosne, poklonili su se predstavnici HNS, članovi Predsjedništva Lidija Bradara i Radoje Vidović, predstavnici braniteljskih udruga, općinske i županijske vlasti.
Molitvu za poginule pripadnike Hrvatskog vijeća obrane su predvodili fra Drago Perković, župni vikar župe Kiseljak odnosno gvardijan kreševskog samostana fra Darko Drljo.
Obilježavanje obljetnica  HVO-a kojoj su se ove godine pridružili i pripadnici Oružanih snaga BiH način je spajanja prošlosti i budućnosti, poručeno je s obljetnica. „U godini u kojoj obilježavamo jubilarnu 25 obljetnicu utemeljenja HVO-a, još uvijek dokazujemo da je HVO bilo temelj obrane BiH kao i jamac opstojnosti Hrvata u BiH“, istaknula je ovom prigodom Lidija Bradara.
Livno
Livno
Kupres
                                          Kupres