Ivo Josipović čestitao Draganu Čoviću na proglašenju osobom godine

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, koji je priznanje za ličnost godine dobio 2010, pismom je čestitao Draganu Čoviću na ovoj nagradi.
“Poštovani gospodine Čoviću, budući da, zbog ranije dogovorenih i neodgodivih obveza, nisam u mogućnosti osobno prisustvovati svečanosti dodjele prestižnog priznanja ‘Nezavisnih novina’ za osobu godine 2014, ovim Vam putem želim uputiti svoje najiskrenije čestitke. Nagrada koju Vam dodjeljuju priznanje je Vašem dosadašnjem radu i predanom zalaganju za mir, toleranciju i razumijevanje u BiH, ali i šire “, naveo je Josipović.
U čestitki Čoviću predsjednik Hrvatske dodao je da je ova nagrada ujedno i priznanje svima onima koji se neumorno bore za promicanje tih vrijednosti, za politiku dijaloga, pomirenja i suživota, jedinu ispravnu i dugoročno održivu politiku, ne samo na ovim prostorima.
“Ova nagrada je ohrabrenje i poticaj da se nastavi u pravcu razvoja demokratske, stabilne, prosperitetne i proeuropske BiH i njezinog susjedstva. Na Vama je u godinama koje dolaze i posebna odgovornost da, zajedno s ostalim članovima Predsjedništva, te drugim političkim čelnicima BiH, osigurate optimizam i vjeru u bolju budućnost svim građanima vaš države, te povesti BiH dalje putem Europske unije. Republika Hrvatska, i ja osobno, na tom ćemo vam putu uvijek biti vjeran i pouzdan prijatelj “, napisao je Josipović.
U čestitki je srdačno pozdravio Čovića i poželio mu sreću i zadovoljstvo u životu, kao i puno uspjeha u svim budućim izazovima.

 

a