HNS Plus s predstavom Meštar u Tuzli

 

S ciljem promocije kulture i umjetnosti, Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH pokrenuo je projekt HNS PLUS koji će kroz nekoliko ciklusa najširoj zainteresiranoj javnosti ponuditi sadržaje iz kulture kao što su književne večeri, gostovanja kazališnih predstava, koncerta i slično.

U više od mjesec dana HNS PLUS će svoje programske aktivnosti održavati kroz prvi ciklus u Mostaru, Travniku, Tuzli, Širokom Brijegu, Posušju i Kiseljaku.

U sklopu programa HNS PLUS, u Narodnom pozorištu u Tuzli u petak, 27. 5. u 20h  gostuje Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom Meštar.

Predstava „Meštar“  nastala je u koprodukciji Matice hrvatske Mostar i HNK Mostar i dio je ovogodišnje manifestacije Mostarsko proljeće 2016.  Predstavom Meštar, prvak drame HNK Mostar, Velimir Pšeničnik Njirić obilježava 40 godina uspješne glumačke karijere.

„Meštar“ Nedjeljka Fabria drama je iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, velikog vođe i umjetnika, smještena u vrijeme života i smrti renesansnog genija Michelangela Buonarrotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik – Njirić u ulozi Meštra.