HNS PLUS: Predstava Šmizle u Širokom Brijegu

U okviru programa HNS PLUS, Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom “Šmizle” gostuje u Širokom Brijegu, 11. lipnja, s početkom u 20 sati, u kinu Borak.

Šmizle, autora Miroljuba Nedovića, a u režiji Brune Grebenara, pobrala je velik broj nagrada u BiH, ali i na međunarodnoj sceni.

Predstava “Šmizle” govori o šest žena iz prošlog stoljeća koje su, u ”kafani” od prije 30 godina, pjesmom i plesom odlučile promijeniti način življenja, odlučile ne biti podsjetnica na prošlo vrijeme i biti moderne žene koje nemaju muževe. One nemaju auto, kućnog ljubimca niti talenta, ali imaju BEND i jedni druge.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ulaz na sve događaje u sklopu HNS PLUS programa je besplatan.

S ciljem promocije kulture i umjetnosti, Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH pokrenuo je projekt HNS PLUS koji će kroz nekoliko ciklusa najširoj zainteresiranoj javnosti ponuditi sadržaje iz kulture kao što su književne večeri, gostovanja kazališnih predstava, koncerta i slično.

U više od mjesec dana HNS PLUS će svoje programske aktivnosti održavati kroz prvi ciklus u Mostaru, Travniku, Tuzli, Širokom Brijegu, Posušju i Kiseljaku.