Božo Ljubić: Čestitka Plenkoviću – zahvala biračima

Čestitam predsjedniku HDZ-a gosp. Andreju Plenkoviću na pobjedi HDZ na izborima za Hrvatski sabor. Čestitam svim izabranim zastupnicima i zastupnicama.

Očekujem da će HDZ na čelu s gosp. Plenkovićem vrlo brzo formirati stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu.

Zahvaljujem se svim hrvatskim državljanima izvan Republike Hrvatske koji su usprkos nekorektnim uvjetima izišli na izbore za Hrvatski sabor. Posebice se zahvaljujem onima koji su svoj glas dali zajedničkoj listi HDZ. Zahvaljujem se svojim kolegicama i kolegama s Liste HDZ-a za XI izbornu jedinicu koji su tijekom kampanje na najbolji način prezentirali program HDZ i kao kandidati se predstavili u najboljem svjetlu.

Očekujem da su ovo zadnji izbori za Hrvatski sabor na kojima smo mi hrvatski državljani izvan Republike Hrvatske prisiljeni svoje ustavno biračko pravo ostvarivati na ovako diskriminatoran i ponižavajući način. Obećavam u ime svojih kolega koji su izabrani u XI izbornoj jedinici da ćemo u budućem sazivu Sabora raditi na tome da se osigura dostojanstven i ravnopravan tretman svih hrvatskih državljana izvan RH u ostvarivanju našeg ustavnog i zakonskog prava u odnosu na izborni proces.

S poštovanjem,

Dr. sc.Božo Ljubić

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH