Božićna čestitka predsjednika Čovića: Kršćanska ljubav prema bližnjima izražava se i savijesnim obavljanjem svoga posla

U povodu katoličkog blagdana Božića, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović uputio je svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitku, u kojoj stoji:
“Nadolazeći blagdan Božića prilika je kada više nego inače osjećamo ljubav, radost zajedništva i toplinu obiteljskog doma.
Neka ovaj blagdan bude istinski poziv svima nama da u mislima i u srcima izgradimo jaslice u kojima će biti mjesta za ljudske boli i potrebe, za istinsku solidarnost i brigu, te osjetljivost za ljude oko sebe, za najranjivije i najosjetljivije – ne samo ovdje kod nas, nego u čitavom svijetu.
Kršćanska ljubav prema bližnjem izražava se i savjesnim obavljanjem svoga posla. Sigurno bi bilo manje tuge, razočarenja i gorčine u obiteljima, društvu, u narodu i državi da svako na svome mjestu živi i radi odgovorno i nesebično ono što mu je povjereno.
Zato, obnovljeni vjerom i osnaženi duhovnom pripremom, postanimo jači za prevladavanje kušnji koje stoje pred nama i spremniji, kako bismo, uz međusobno razumijevanje, uvažavanje i toleranciju, ravnopravno sudjelovali u izgradnji demokratskog društva, u kojemu će biti osigurana budućnost institucionalnog integriranja s najrazvijenijim i najuspješnijim, te bolje, ljepše, sretnije i perspektivnije budućnosti u našoj domovini. Bolja budućnost ne nastaje sama od sebe – ona se gradi zajedničkim snagama.
Uz želje da proslava ovog blagdana obiluje veseljem u obiteljima, sa svojim najbližima, prijateljima i svim ljudima dobre volje, svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim sretan, radostan i blagoslovljen blagdan Kristova rođenja i sretnu i uspješniju Novu 2015. godinu!”