Borjana Krišto na Bleiburgu: „Ignoriranje i umanjivanje masovnih zločina neprihvatljivo u današnjem civiliziranom svijetu“

Pod supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) na Bleiburškom polju obilježena 71. godišnjica bleiburške tragedije i tragedije Križnoga puta

Pod supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a)  na Bleiburškom polju održana je središnja komemoracija u povodu obilježavanja 71. godišnjice bleiburške tragedije i tragedije Križnoga puta.

U 12 sati služena je sveta misa koju je predvodio banjolučki biskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH Franjo Komarica.

Nakon svečane mise, u ime izaslanstva HNS-a nazočnima se obratila zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Krišto beibourg 2016

U svom obraćanju gđa. Krišto je rekla da je Bleiburg jedan od simbola stradanja hrvatskog naroda, jedan od najgorih zločina nakon 2. svjetskog rata:

“Ignoriranje i umanjivanje masovnih zločina neprihvatljivo u današnjem civiliziranom svijetu, a pravo na dostojanstvenu komemoraciju u čast nevinim žrtvama, najmanji je znak pažnje koji smo im mi živi dužni pružiti za sve njihove patnje i stradanja” kazala je zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Na koncu službenog dijela, izaslanstvo HNS-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomen obilježju žrtvama bleiburške tragedije.