Otvoren spomenik poginulim pripadnicima IV. bojne Tihomira Mišića

 

U subotu, 10. lipnja, otkriven je spomenik poginula IV. bojne Tihomir Misišić.

“Otkrivamo ovaj spomenik u znak sjećanja na najveće sinove naše domovine, naše najveće heroje, naše vitezove koji su svoje živote ugradili u temelje kako Herceg-Bosne i BiH, tako i Republike Hrvatske. Kako u Domovinskom ratu, tako u cijeloj povijesti borbe hrvatskog naroda za svoju slobodu, za svoju državu, slobodu sazidanu na krvlju branitelja i hrvatskog naroda nitko nikada ne može srušiti, dok je ijedan branitelj i istinski domoljub živ. Neka ovaj spomen park bude simbol  velike žrtve koju su za slobodu dali naši branitelji od stoljeća sedmog na ponos kako nama, tako i svim sljedećim generacijama”, rekao je Ivica Raspudić, predsjednik Udruge – Kluba IV. bojne “Tihomir Mišić” HVO Mostar.

Delegaciju Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine predvodio je glavni tajnik Josip Merdžo.

Ovom prilikom hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović je  uputio brzojav u kojem između ostaloga stoji da hrvatski narod danas, kao ni tijekom devedesetih, ne smije odustati od borbe za svoj legitimet.”Kao što su tada branili svoje domove – danas brane svoj identitet”.

Autor spomenika je akademski kipar Dalibor Nikolić Dala, a spomenik je postavljen na platou pored mostarske katedrale uz rijeku Radobolju.