Održana 18. sjednica Glavnog vijeća

U Mostaru je danas, 3. travnja, u prostorijama HNS u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana 18. sjednica Glavnog vijeća HNS.

Sjednica Glavnog vijeća je počela minutom šutnje u povodu iznenadne smrti člana Odjela za nacionalnu sigurnost Zvonimira Banovića. Njegova prerana smrt predstavlja veliki gubitak kako za HNS tako i za Hrvate Tuzle.

Analizirajući aktivnosti koje se provode oko izmjena Izbornog zakona Glavno vijeće smatra kako opći izbori 2018. godine, za pojedine razine, neće biti niti legalni niti legitimni niti bi se mogli održati bez promjena Izbornog zakona posebice glede Izbora za Dom naroda FBiH ali i Predsjedništva BiH.

GV HNS 3-4

Glavno vijeće je zadužilo voditelja Odjela za ustavnopravna pitanja da zajedno s drugim kolegama pripremi prijedlog preporuke za Predsjedništvo HNS o načinu upravljanja daljim aktivnostima u procesima vezanim za izmjene Izbornog zakona.

Glavno vijeće je podržalo nastavak aktivnosti vezanih za transformaciju Javnog RTV sustava i izrazilo zadovoljstvo održanom javnom raspravu u Parlamentarnoj skupštini BiH.