Održana 17. sjednica Glavnog vijeća

U ponedjeljak, 13. veljače, održana je 17. sjednica Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine. Sjednica je održana u prostorijama HNS u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, s početkom u 12 sati. Na sjednici je razmatran plan Glavnog vijeća za tekuću godinu, promjene Izbornog zakona koje se očekuju u narednom periodu, priprema za raspravu o trasnformaciji RTV sustava u BiH i raspravljalo se o sigurnosnoj situaciji u BiH.

Glavno vijeće je na sjednici za zamjenika predsjednika GV-a imenovalo Barišu Čolaka, a imenovan je i organizacijski odbor za obilježavanje godišnjice utemeljenja HVO-a koja će se održati 8. travnja.

Nakon sjednice upriličena je konferencija za novinare na kojoj je osuđeno dovođenje u vezu fašističkih simbola s radom Odjela za drugi svjetski i Domovinski rat.

– Povezivati Glavno vijeće i ovaj Odjel s ispisivanjem tih grafita je manipulacija. Ovaj odjel se bavi istraživanjem istine o kojoj se moralo šutjeti desetljećima i zbog toga je izložen grubim uvredama i manipulacijama – kazao je Ljubić tijekom konferencije.