Andrej Plenković u posjeti Hrvatskom Narodnom Saboru Bosne i Hercegovine

Danas se Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, koji boravi u službenoj dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, sastao sa predstavnicima Hrvatskog Narodnog Sabora BiH.

Sastanak se održao u prostorijama Hrvatske Demokratske Zajednice BiH, a ispred HNS-a BiH delegaciju je predvodio Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH, predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

Sastanku su nazočili i Predsjednik Glavnog Vijeća HNS-a BiH i zastupnik u Saboru RH, Božo Ljubić, glavni tajnik HNS-a, Josip Merdžo, kao i članovi Glavnog Vijeća i Predsjedništva HNS-a BiH.

hns-bih_plenkovic1

 

U delegaciji ispred Republike Hrvatske, pored Predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, bili su i Davor Ivo Stier, novoimenovani ministar Vanjskih Poslova RH, Milijan Brkić, zamjenik Predsjednika Sabora RH, Zvonko Milas, predstojnik Ureda za Hrvate izvan RH i veleposlanik RH u Bosni i Hercegovini, Ivan del Vechio.

 

hns-bih_plenkovic3

Andrej Plenković nakon sastanka je istakao zadovoljstvo posjetom BiH, te da je ovim posjetom želio da “nova Vlada RH uputi jasnu političku poruku cijeloj BiH i političkim partnerima u BiH, a posebno Hrvatima u BiH, da će naš aktivizam na vanjsko-političkom planu, naš aktivizam na projektnoj suradnji i na europskom putu i gospodarskoj suradnji biti manifestiran konkretnim aktivnostima u godinama koje su pred nama”.

“Moj dojam je da su svi naši razgovori jučer, i sa gospodinom Zvizdićem i sa članovima Predsjedništva i sa kolegijem Parlamentarne skupštine, sa crkvenim velikodostojnicima bili izuzetno pozitivni i izuzetno konstruktivni“, rekao je Plenković.