Predsjednik Čović s članovima Organizacijskog odbora za izgradnju Memorijalnog centra groblje mira na Bilima

 

Memorijalni centar groblje mira u izgradnjiPredsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, u petak 29. srpnja 2016. godine u Mostaru, održao je radni sastanak s članovima Organizacijskog odbora za izgradnju Memorijalnog centra groblje mira na Bilima i obilježavanje obljetnice Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam, koja će se ove godine, u organizaciji Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat, Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, održati u subotu 20. kolovoza na Bilima.

Ovim sastankom dominirale su dvije teme: prva vezana za izgradnju i aktivnosti na izvođenju radova na Memorijalnog centra groblje mira na Bilima, i druga vezana za organizaciju i konkretne aktivnosti na obilježavanju obljetnice koja će se održati 20. kolovoza na Bilima.

O radovima na izgradnji Memorijalnog centra kao i aktivnostima na obilježavanju obljetnice, predsjednika Čovića, u ime Organizacijskog odbora, detaljno je informirao Ilija Vrljić, voditelj Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a.

U svome izlaganju Vrljić je naglasio da sve aktivnosti teku po planu, te istaknuo prioritete i zadaće koje je neophodno obaviti u narednom periodu, odnosno do datuma obilježavanja obljetnice.

Nakon što su i ostali sudionici sastanka po ovim pitanjima iznijeli svoja promišljanja, prijedloge i sugestije, uslijedio je konkretan dogovor oko izvršenja svih tehničkih, logističkih i operativnih zadaća, kako bi ovogodišnja obljetnica obilježavanja Europskog dana sjećanja na totalitarne režime fašizam, nacizam i komunizam, bila što uspješnija.

I ove godine, kao i prethodne, na dan obljetnice na Bilima, očekuje se dolazak nekoliko tisuća posjetitelja iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i inozemstva.