Predsjednik Čović razgovarao u Den Haagu s Carmelom Agiusom

 

Zajednički je zaključeno kako je napredak BiH od ključne važnosti i da treba činiti sve da bi on svakim danom bio sve vidljiviji

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je s predsjednikom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, Carmelom Agiusom, o suradnji Bosne i Hercegovine i Haaškog suda.

Predsjednik Haaškog suda u razgovoru je kazao kako je informiran o situaciji u BiH, te da prati rad na slučajevima koji se vode i u BiH i u Den Haagu. Naglasio je da je potrebno raditi i dalje kako bi BiH i svi njezini narodi postali dijelom Europske unije i obećao pomoć i ovog suda i njegovih institucija na putu BiH prema EU.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović zahvalio je predsjedniku Haaškog suda Carmelu Agiusu na susretu i složio se da je prioritet BiH napredak prema euroatlantskim integracijama.

Zajednički je zaključeno kako je napredak BiH od ključne važnosti i da treba činiti sve da bi on svakim danom bio sve vidljiviji.

Susret s hrvatskim dužnosnicima i generalima u haškom pritvoru

Nakon razgovora s predsjednikom Agiusom, hrvatski član Predsjedništva BiH posjetio je i Hrvate iz BiH koji se nalaze u pritvoru u Haagu i čekaju presudu, koja bi trebala biti donesena iduće godine. Dr. Čović se u razgovoru s Jadrankom Prlićem, Valentinom Ćorićem, Brunom Stojićem, Milivojem Petkovićem i Slobodanom Praljkom, zanimao za probleme s kojima se susreću, te ih informirao o situaciji u BiH.

Predsjedništvo BiH