Predsjednik Čović čestitao dan neovisnosti Bosne i Hercegovine

Narodima i građanima Bosne i Hercegovine upućujem srdačne čestitke u povodu 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

 

Bosna i Hercegovina je prije 24 godine postala neovisna i međunarodno priznata država. Taj povijesni trenutak ostati će zabilježen kao datum koji je opredijelio stanovnike Bosne i Hercegovine da svoju domovinu grade kao suverenu i neovisnu državu.

Tog dana smo preuzeli i obvezu da ćemo nastaviti zajednički graditi BiH onakvu za kakvu smo se opredijelili izjašnjavajući se na referendumsko pitanje, a to znači državu ravnopravnih građana, konstitutivnih naroda i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Kao država i kao zajednica bit ćemo uspješni onoliko koliko iskreno i predano budemo radili na tome. To prije svega znači da u našoj zemlji moramo do kraja izgraditi ambijent uzajamnog prihvaćanja, povjerenja, razumijevanja, uvažavanja, suradnje i poštovanja.

U budućnosti nas čekaju brojni izazovi, težak i zahtjevan put koji vodi u Europsku uniju. Na tom putu moramo biti jedinstveni u svom nastojanju da, zajedničkim snagama, sa željom i vjerom u bolje sutra, postanemo dio europske obitelji. Iskreno vjerujem da je taj cilj naša budućnost kojoj svi najiskrenije težimo.